Geconditioneerd transport

Specialist in farma en food

Geconditioneerd transport is één van onze specialiteiten. Wij zorgen voor een veilig transport van uw bederfelijke goederen onder een gecontroleerde atmosfeer zodat uw producten geen kwaliteit verliezen. Afhankelijk van het type goederen dat vervoerd wordt kunnen onze laadruimtes op verschillende manieren opgebouwd worden in compartimenten met verschillende temperaturen. Wij zijn flexibel en zorgen voor betrouwbare en nauwkeurige leveringen aan uw klant.

Geconditioneerd transport is koeltransport?

Nee, het is niet hetzelfde als koeltransport. Alhoewel het daar in Nederland vaak wel op neerkomt is de betekenis alleen veel breder. Alle bijzondere eisen die aan het vervoer van een product gesteld worden vallen onder geconditioneerd transport. Daarom kan er ook iets anders dan koeltransport bedoeld worden, bijvoorbeeld het transport van diepgevroren of verwarmde producten. Het kan dus gaan om zowel een koeltransport als om een verwarmd transport, van temperaturen tussen de -25°C en +25°C.

Eisen geconditioneerd transport

Voor het internationale transport is een zogenaamde ATP-sticker nodig. Hierop staan de isolatiewaarde, het temperatuurbereik en de aard van het voertuig vermeld. ATP staat voor Accord Transport Perishables. Het is een overeenkomst die geldt voor internationaal grensoverschrijdend vervoer van producten die kunnen bederven. Onze transportvoertuigen zijn allemaal voorzien van het ATP-keurmerk.

Daarnaast moeten bedrijven zich aan speciale protocollen houden; de HACCP-protocollen. HACCP is het controlesysteem om de kwaliteit van de goederen te kunnen waarborgen ten behoeve van de gezondheid van de gebruiker. Hierin is onder andere opgenomen wie voor wat verantwoordelijk is in het hele productieproces.

Vragen over geconditioneerd transport?

Wilt u meer informatie over ons bedrijf in Wijchen en over onze transportdiensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar via 024 – 679 14 28 of info@dekleijnlogistics.nl. Of vul het contactformulier in. Wij nemen snel contact met u op.

Transport achterkant vrachtwagen

Vraag vrijblijvend een offerte aan